APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een verplichte controle die elke auto regelmatig – meestal jaarlijks – moet ondergaan. Er zijn binnen de Europese Unie een aantal afspraken gemaakt waaraan elk land zich moet houden als het gaat om milieubescherming en het bevorderen van verkeersveiligheid. De APK is hier een onderdeel van, en deze is in Nederland verplicht voor elke autobezitter. Om door deze keuring heen te komen moet de auto aan een aantal eisen voldoen. Bij autobedrijf Vieto kunt u terecht voor een APK tegen de tijd dat dat voor uw auto nodig is.

Wanneer een APK

Bij het uitvoeren van een APK ontvangt de auto een keuringsbewijs. Hierin staat de uiterste vervaldatum van de APK. Vanaf twee maanden voor deze datum kunt u uw auto opgeven voor een nieuwe APK.

Onderdelen

Tijdens een keuring worden een aantal onderdelen van de auto gecontroleerd en gekeurd. Onze garage heeft een door de Rijks Dienst Wegverkeer (RDW) erkende keurmeester in dienst die professioneel te werk gaat. Onder andere worden de remmen, gordels, uitlaat, verlichting en banden gecontroleerd. Mocht de auto niet in een keer worden goed gekeurd dan wordt het met uw toestemming gerepareerd.

Door ook een inspectie te doen op andere onderdelen, die voor een APK geen vereiste zijn, kunnen eventuele problemen tijdig worden vastgesteld en opgelost. Wanneer de keuring is uitgevoerd, dan meldt de garage dit bij de RDW. De kosten hiervoor zitten bij de prijs van een APK inbegrepen.
U kunt bij ons bijvoorbeeld de APK combineren met een onderhoudsbeurt.
Bij een grote onderhoudsbeurt is de APK altijd gratis!

Rapport

U ontvangt na het laten uitvoeren van een APK altijd een rapport, zodat de RDW kan zien dat uw auto de APK heeft ondergaan en dat de auto is goedgekeurd. In dit rapport staan reparatie- en afkeurpunten, maar ook adviespunten van gebreken die nog niet leiden tot de afkeur van een auto, maar die in de toekomst wel gerepareerd moeten worden.

Kosten APK

Tijdens de APK keuring beoordeelt onze RDW -erkende keurmeester uw auto op een groot aantal punten. Verkeersveiligheid en milieu staan hierbij centraal.

De prijs voor een APK is:

  • Benzine €45,00
  • Diesel €50,00
  • Camper €55,00

Dit prijzen zijn incl. Viergas- of roetmeting of EOBD controle en afmeldkosten.