Airco onderhoud

Aircosystemen zitten tegenwoordig standaard in vrijwel elke auto. De airco zorgt voor frisse lucht, verkoeling en comfort tijdens het rijden. Tijdens warme dagen circuleert het aircosysteem koele lucht door de auto, waardoor u alert blijft. Het is daarom belangrijk dat de airco goed werkt. Om storingen en problemen met het aircosysteem te voorkomen, moet u zorgen voor het juiste onderhoud.

Onderhoud airco

Ook een aircosysteem heeft onderhoud nodig. Het aircosysteem in uw auto kan over het algemeen de eerste drie jaar functioneren zonder een onderhoudsbeurt, maar hierna is het belangrijk om iedere 2 jaar de airco te laten controleren door ons. Wij kunnen de airco reinigen en verschillende onderdelen schoonmaken en spoelen, zodat het aircosysteem weer optimaal functioneert.

Voorkomen

Zet voordat u vertrekt de ramen en deuren van de auto open wanneer het erg warm is geweest. Op deze manier verdwijnt de meeste warmte al uit de auto voordat u wegrijdt en hoeft de airconditioning minder hard te werken, wat weer scheelt in het energieverbruik. Schakel tien minuten voordat u de motor uitzet de airco weer uit om condensvorming binnen de installatie te voorkomen. Door een bewust gebruik van de airconditioning bespaart u problemen en daarmee kosten.
Voor meer tips om uw airco op een gezonde en bewuste manier te gebruiken kunt u een monteur om advies vragen.